divendres, 18 de març de 2016

INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES MITJANÇANT AMBIENTS DE LLIURE CIRCULACIÓ

Segons Gardner, totes les intel·ligències interactuen entre si. Es separen a nivell teòric perquè sigui més fàcil entendre cadascuna d'elles.

Aquí us deixem un exemple de com una sessió d'ambients de lliure circulació pot influir en diferents intel·ligències.

Intel·ligència verbal-lingüística (taller): Sensibilitat als sons, l'estructura, els significats i les funcions de les paraules i del llenguatge.

Intel·ligència visual-espacial: sensibilitat a les línees, el color, la forma, l'espai i les relacions estre aquests elements.

Intel·ligència intrapersonal: Capacitat per identificar les pròpies emocions, intencions, estats d'ànim, motivacions. També inclou el control d'inhibició i l'autoestima 

Intel·ligència lògico-matemàtica: Sensibilitat als patrons lògics, seleccions, classificacions, ordenacions, ...

Intel·ligència intrapersonal: Capacitat d'identificar les emocions, intencions, estats d'ànim i motivacions dels altres. Sensibilitat per identificar expressions facials, veus i gestos.

Intel·ligència corporal cinestèsica: Capacitat de controlar els moviments corporals i de manipular els objectes amb habilitat
Preparem els ambients de lliure circulació amb materials que satisfacin les necessitats i interessos dels infants.
Alguns, només alguns, dels punts forts d'aquesta organització són que els infants construeixen l'aprenentatge a partir de la seva experiència, permet la resposta múltiple davant d'una mateixa proposta i s'hi crea un clima ric i agradable.4 comentaris:

Roser ha dit...

M'encanta ;)

Laia S ha dit...

Sóc una TEI acabada de sortir del forn i aprenc tant seguint el vostre bloc!
Moltes felicitats per la vostra feina! Tan de bo algun dia pugui tornar part d'aquest equip!
Felicitats!

Anònim ha dit...

Genial!
:-)
Meri.

Anònim ha dit...

Roser sí, és un plaer veure els infants fent els seus processos, cadascú al seu ritme. Sense que tots hagin de fer el mateix en el mateix moment.

Laia, gràcies per les teves paraules!! ànims i molta sort!!

Meri, gràcies per la vostra confiança!! :-)